Illustraties

Illustraties, infographics, bookcovers: soms ondersteunt het beeld de boodschap, soms is het beeld de boodschap en soms gaat tekst en beeld hand in hand. We luisteren goed naar de wensen of het verhaal en proberen dit te vertalen in een pakkend en passend beeld.

Illustraties, infographics, bookcovers: soms ondersteunt het beeld de boodschap, soms is het beeld de boodschap en soms gaat tekst en beeld hand in hand. We luisteren goed naar de wensen of het verhaal en proberen dit te vertalen in een pakkend en passend beeld.

 

 

Illustraties bij presentaties & trainingen

Een goed verhaal blijft nog beter hangen met heldere illustraties. Voor TeamSmederij en Breinmeester maakten we tekeningen voor gebruik bij presentaties, trainingen en workshops. Daarnaast hebben we de websites vorm gegeven.

 

Omslag Proefschriften

De schrijvers van beide proefschriften hadden vrij specifieke wensen voor hun omslag. Niet zo gek, aangezien beiden zo’n 4 jaar met hun onderwerp bezig waren geweest. We luisterden en probeerden op eigen wijze invulling te geven aan de wensen. In het ene geval een combinatie van een foto en tekening, in het andere geval tekeningen gecombineerd met krantenkoppen.

 

 

 

Geboortekaartje Mirthe

Een geboortekaartje voor Marlies haar nichtje Mirthe. Vrolijk, een beetje gek en met een rol voor het hele gezin.

 

 

Informatieve & decoratieve illustraties

We maakten diverse illustraties voor De Valk Leadership Company. In eerste instantie voor presentaties en trainingen, later ook voor het boek van Guido de Valk ‘Neuroleiderschap: van macht naar kracht’.

 

 

 

Rouwkaart

Rouwkaart voor de oma van Marlies, met een tekening van een musje dat landt naast een ander musje.


Etiket wijn/jam

Om alle zelfgemaakte potten jam en flessen wijn te voorzien van informatie over het gebruikte fruit of een persoonlijke boodschap, maakten we dit etiket. De maker van de wijn & jam is in een bestaande illustratie van de Moomins, door Tove Marika Jansson, getekend.

De wijn en jam voorzien met dit etiket wordt alleen genuttigd door vrienden en familie en wordt niet verkocht/verhandeld. 

 

Route ‘Wettelijke Beroepservaringperiode’

In opdracht van Jong BNSP maakten we deze infographic om uit te leggen hoe de Wettelijke Beroepservaringperiode (BEp) werkt, die je moet doorlopen om geregistreerd Stedenbouwkundige te worden na je afstuderen. In de infographic is verschil tussen een zelfstandige route en een geïntegreerde route te zien, met de bijbehorende stappen en keuzes.

 

Viltjes met taken voor !JES jij en scheiden

!JES jij en scheiden biedt ook programma’s voor jongeren. Deze viltjes krijgen jongeren mee naar huis als herinnering van wat ze geleerd hebben. Er zijn 6 verschillende viltjes met op elk een taak: op de ene kant als illustratie en op de andere kant een korte toelichting.

 

 

 
Geboortekaartje

Een geboortekaartje op basis van de muursticker die al in de babykamer was aangebracht. De boom en koala’s zijn grotendeels nagemaakt, de lopende koala met het kindje op de rug is toegevoegd.

 

 

Bieretiket

Een eigen gebrouwen biertje verdient natuurlijk een eigen etiket. Dit simpele ontwerp past perfect bij de gebeurtenissen op de brouwdag en was voor de brouwers dus een schot in de roos. Daarbij doen kattenplaatjes het bij 75% van de mensen altijd goed.

 

 

Kaarten met Augmented Reality

Voor de maker van de app ‘Memory.nu AR’ maakten we meerdere illustraties die tot leven komen zodra je er met de app een foto van maakt. In de animaties zie je hoe de illustratie ‘voor jou’ getekend wordt en hoor je een vrolijk muziekje.

 

 

Productillustraties Dutchblue.com

Op de verpakkingen van dutchblue.com worden geen foto’s gebruikt maar illustraties. Zo is er een beperkt aantal drukkleuren nodig en hebben de verpakkingen een simpele en vriendelijke uitstraling.

 

 

 

Een nieuw adres

Bij een nieuw adres hoort natuurlijk een verhuiskaartje. Op verzoek met de bewoners als miniatuur-figuurtjes en met draakje.

 

Deelnemers afstudeerproject

Aan het afstudeerproject van Marlies over speelroutes in stedelijke gebieden hebben veel kinderen meegewerkt. De ervaringen en verhalen van deze kinderen maakten een essentieel onderdeel uit van het ontwerp, maar foto’s van deze ‘gebruikers’ mochten niet zomaar gepubliceerd worden. Met deze illustraties kwam het verhaal toch tot leven.

 

 

Art Challenge

Een basis van lucifers (matches) die de zin ‘Find Your Match’ vormen. Iedereen die dat wil kan enkele lucifers inkleuren zodat het nu nog grijze canvas beetje bij beetje kleur krijgt. Hoe matcht dit bij elkaar? Zouden de personen die op eenzelfde manier te werk gaan nog andere overeenkomsten hebben? Of juist niet? 

 

 
Infographics keuze voor Bèta/techniek 

Voor Platform Bèta Techniek maakten we een aantal infographics die inzichtelijk maakte hoeveel inschrijvingen er in verschillende jaren waren voor bèta technische profielen of studies t.o.v. niet bèta technische studies. Ook de verhouding man/vrouw is in de infographics terug te vinden.